Kuvia      Sanoja          ?   

© 1995-2015 Kalle Ahvenus

   | Kuvia | Kuvankäsittelyä | Amerikanvaari  

Amerikanvaari

Vanhan valokuvan digitaalinen väritys. Kuva on otettu 1800-luvun lopussa Amerikassa.
Kuvasta oli teetetty paperikopioita 40-50-luvulla jotka oli ajan tapaan väritetty (yleensä vaatteiden värejä tuntematta).
 

Amerikanvaari

Katso vertailukuvat suurempana tästä.

Työnkulku:

Skannasin originaalin RGB-muotoon 600 dpi:n tarkkuudella. Sukulaisen kautta Suomeen kulkeutunut kopio oli kostunut, rypistynyt aaltopeltimäisesti ja vaikea saada skannerin levylle suoristetuksi kuvaa vahingoittamatta (kts. vaaleat pystyraidat).
  Kuvaa skannatessa paljastui paperin pintakuviointi (martiointi, näkyy suurennoksessa) jonka sain poistettua jälleen kerran toimivaksi osoittauneella FFT-suotimella (toimenpiteestä myös "hääkuva" -kuvankäsittelyosiossa.
  Aluksi desaturoin kuvan, sillä kuvan aikaisempi käsinväritys oli amatöörimäisesti tehty, sävyt olivat pahoin kärsineet, eikä niiden korjaaminen omilla värikanavillaan olisi tuottanut hyvää lopputulosta. Onneksi kuva oli väritetty väreillä, jokta eivät ole vahingoittaneet kuvaa pahoin. Harmaasävykuvasta korjailin naarmut, kuvavirheet ja sävytasot (lopputulos alla).
  Tein kuvasta omat tasot taivaalle, iholle, vaatteille sekä ruoholle sekä puille. Vaatteiden, hiusten ja jopa puiden väri on muutettavissa vaikka syysruskaan "liukusäätimestä vetämällä", koska kaikki osa-alueet ovat tehty omille väritystasoilleen. Korostan edelleen kaikille "kotiphotoshoppajille" tasojen merkitystä sekä niillä harjoittelua.
  Kuva on väritetty RGB-tilassa mutta hiusten ja ihonvärit on säädetty pipetin ja infopaletin CMYK-arvojen avulla kohdalleen. 
Työhön kulunut aika 3 h.

Klikkaa kuva suuremmaksi

Lataa täysikokoinen harmaasävykuva tästä.

 


 
Sivua ladattu kertaa.
 Viimeksi muokattu 25.3.2010

|   Sivun alkuun   |   Edellinen sivu   |   Etusivulle   |Valid HTML 4.01 Transitional